a. Ordrebehandling
På våre sider kan du bestille våre produkter over Internett. bonprix håndterer personopplysningene som innhentes i forbindelse med bestillingen med sikte på å inngå og gjennomføre kontraktsforholdet. De kontaktopplysningene som du oppgir samt de personopplysningene som innhentes i forbindelse med fullføring av bestillingen (bl.a. navn, adresse, e-postadresse, betalings- og returinformasjon) lagres med sikte på å fullføre bestillingen og lage en kundekonto.
Dessuten bruker vi e-postadressen din til å sende deg en ordrebekreftelse i henhold til loven.
Grunnlaget for dette følger av art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen.
b. Min konto/kundekonto
I vår nettbutikk har du også mulighet til å opprette en passordbeskyttet kundekonto, som når som helst gir deg tilgang til de lagrede opplysningene og gjør bestillingene dine raskere. Her har du også muligheten til å administrere (endre, rette, slette, eventuelt fødselsdato og telefonnummer) opplysningene i din kundekonto og samtykkene du har gitt.
Når vi oppretter en kundekonto i nettbutikken, trenger vi for- og etternavn samt e-postadressen din.
Grunnlaget for dette følger av art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen.
c. Identitetskontroll
I noen tilfeller kan det hende at vi må foreta en identitetskontroll av deg og vi henvender oss da til andre tjenesteleverandører. Dette gjøres i samsvar med lovbestemmelser for å beskytte din identitet og for å forhindre misbruk av våre tjenester. Resultatet og prosedyren lagres i din kundekonto hhv. gjestekonto så lenge som nødvendig for pågående saker.
Rettslig grunnlag her er art. 6 (1) b og f i den generelle personvernforordningen.
d. Kredittvurdering
I forbindelse med bestillingen skilles det mellom såkalte sikre betalingsmetoder (direkteoverføring, kontant betaling) og usikre betalingsmetoder (f.eks. faktura eller avdrag). Når du velger en usikker betalingsmetode i forbindelse med bestillingen, gjelder følgende for bonprix’ og din egen sikkerhet.
i. Intern scoring
Når en kunde velger en usikker betalingsmetode, har bonprix rett til å bruke informasjonen som er mottatt i forbindelse med bestillingen til å beregne risikoen for betalingsproblemer (intern scoring). Den interne beregningen for risiko for betalingsproblemer er basert på en kjent matematisk og statistisk metode. Opplysningene som brukes til den interne scoringen er først og fremst en kombinasjon av følgende opplysninger (ikke fullbyrdet liste): adressedetaljer, alder, ønskede betalingsbetingelser, bestillingsmetode og sortimentgrupper. Kun opplysningene som kunden selv har oppgitt til bonprix brukes til intern scoringen.
Basert på de nevnte datakategoriene, kan man med hjelp av den matematiske og den statistiske sannsynlighetsteorien trekke som konklusjons sannsynligheten for en betalingsanmerkning.
På denne måten, f.eks. bestillingsstedet i kombinasjon med visse elementer føre til en mer sannsynlig betalingsanmerkning, noe som igjen fører til færre betalingsalternativer.
Det er ingen begrensning i betalingsmetode bare fordi bestillingsstedet.
ii. Eksterne kredittjenester
Ved vurdering av om en usikker betalingsmetode (faktura/avdrag) kan tilbys, har bonprix også rett til å søke kredittinformasjon om deg hos et eksternt kredittopplysningsfirma. bonprix samarbeider med følgende kredittopplysningsfirma: Decidas Info AB, Box 11415, 404 29 Göteborg. For å innhente kredittopplysninger overføres følgende informasjon til det eksterne kredittopplysningsfirmaet: fornavn, etternavn, postadresse, fødselsdato. De nevnte opplysningene kan dessuten overføres til Decidas Info AB, Box 11415, 404 29 Göteborg for validering av person og adresse.
I forbindelse med kredittvurdering kan bonprix bruke en automatisert prosess for å avgjøre om ønsket om å bruke en usikker betalingsmetode (faktura/avdrag) kan innvilges. Så, for eksempel, hvis en negativ kredittvurdering mottas fra et kredittopplysningsfirma eller en utilstrekkelig poengsum beregnes med den interne scoringen, kan du automatisk bli nektet å bruke din foretrukne betalingsmetode. I så fall kan du kreve at vi foretar en manuell gjennomgang av den automatiske avgjørelsen. I tillegg har du rett til å presentere saken din og å anke avgjørelsen.
Behandlingen av opplysningene dine i forbindelse med kredittvurderingen er i henhold til art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen i henhold til art. 6 (1) f i den generelle personvernforordningen. bonprix har en grunnleggende interesse i å utføre en kredittsjekk når du velger en usikker betalingsmetode (faktura/avdrag). Dette tjener på den ene siden til å beskytte bonprix mot betydelig manglende betaling, men også til å beskytte våre kunder mot identitetsmisbruk.
Vil du vite hvorfor du ikke kan bruke alle betalingsmetoder? Vi forklarer gjerne. Ta kontakt med vår kundeservice: 21 05 57 30
e. Svindelforebygging
De opplysningene som du oppgir i forbindelse med en bestilling kan brukes av bonprix for å se om en ikke-typisk bestillingsprosess foreligger (f.eks. samtidig bestilling av et stort antall varer til samme adresse, men fra forskjellige kundekontoer). bonprix har en juridisk legitim interesse for slike revisjoner (f.eks. forebygging av manglende betaling / identitetstyveri). Opplysningene behandles i samsvar med art. 6 (1) f i den generelle personvernforordningen.
f. Formidling av opplysninger til tredjepart
I forbindelse med ferdigstilling av bestillingen ansetter vi ulike tjenestefirmaer til følgende formål:
i. Callcenter-tjenester
For å sikre god kundeservice samarbeider vi med eksterne kommunikasjonsselskaper som har tilgang til følgende opplysninger for å behandle bestillinger og forespørsler: Fornavn, etternavn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer, bestillingshistorikk, tidligere kommunikasjon. Opplysningene behandles i samsvar med det juridiske grunnlaget i art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen.
ii. Betalingstjenester
I forbindelse med din bestilling kan du velge fritt mellom ulike betalingsmetoder (forutsatt at kreditt godkjennes). I tillegg til de vanlige betalingsmetodene, postoppkrav og faktura, tilbyr vi også betaling med kredittkort. Hvis du bestemmer deg for å betale med kredittkort, blir bestillingsinformasjonen videresendt til ansvarlig kredittfirma.
Grunnlag for dette er oppgitt i art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen.
iii. Transportformål
bonprix samarbeider med følgende transportfirmaer for å levere bestilte varer: Hermes Europe GmbH, Essener Straße 89, 224 19 Hamburg, Tyskland og Postnord, Terminalvägen 24, 171 73 Solna, Sverige. Til disse transportfirmaene kan følgende opplysninger overleveres med det formål å levere de bestilte varene og for underretning: fornavn, etternavn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer. Opplysningene behandles i samsvar med det juridiske grunnlaget i art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen.
iv. Inkasso
Hvis ubetalte regninger/avdrag forblir ubetalte, til tross for gjentatte påminnelser, kan bonprix overføre opplysningene som kreves for inkasso til et inkassofirma for å inndrive gjelden. Eventuelt kan bonprix selge det ubetalte kravet til et inkassofirma. Dette firmaet blir da kreditoren og inndriver kravet i eget navn. bonprix samarbeider med følgende inkassofirmaer: Alektum Inkasso AS, Mediahuset, Nedre Langgate 20, 3103 Tønsberg, Norge.
Overføringen av opplysningene dine i forbindelse med inkasso er i samsvar med art. 6 (1) b i den generelle personvernforordningen. Overføringen av opplysninger i forbindelse med inkasso er i samsvar med art. 6 (1) f i den generelle personvernforordningen.
Videre kan leverandøren av inkassotjenester gi oss informasjon om at det er et krav om åpen avgift til kredittbyråer. Dette gjelder også oppfyllelsen av en sen registreringsplikt i tilfelle beløpet har endret seg (f.eks. reduksjon av kravet på grunn av en innbetaling fra deg). Denne påfølgende registreringen beskytter dine legitime interesser ved å sikre at dataene hos det respektive kredittfirmaet er oppdatert. Det rettslige grunnlaget for å oppdatere kravet hos kredittbyråer er forskriften i art. 6 (1) f) GDPR. Når det gjelder behandlingen av data fra kredittbyråer, vennligst les kommentarene under overskriften "Kredittvudering".
v. Markedsføringstjenester
For medieproduksjonsformål (produktkataloger, nyhetsbrev, e-post osv.) benytter vi ulike produksjonsfirmaer (trykkerier, markedsføringsbyråer, postbedrifter).
Overføringen skjer i henhold til art. 6 (1) f i den generelle personvernforordningen.
vi. Databehandler
En «databehandler» er en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, institusjon eller ethvert annet organ som behandler personopplysninger på vegne av den behandlingsansvarlige. Databehandleren bruker ikke dataene til eget formål, men utfører kun databehandling for den behandlingsansvarlige. Hvis du for eksempel kjøper en vare fra bonprix, kan du sende e-postadressen din til bonprix med det formål å kunne motta en ordrebekreftelse fra oss. bonprix er derfor ansvarlig for denne databehandlingen. Din e-postadresse blir deretter sendt til en tjenesteleverandør som igjen sender deg en ordrebekreftelse. Denne tjenesteleverandøren vil deretter sende deg en ordrebekreftelse for den kjøpte varen. Tjenesteleverandøren behandler e-postadressen din på vegne av bonprix.