Personvern

Vi legger stor vekt på datasikkerheten hos bonprix. Her kan du lese om alt vi gjør for å oppnå optimal sikkerhet for dine personopplysninger.

bonprix er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som du gir oss som kunde.

Dine personopplysninger behandles av oss for å sikre og opprettholde vår kunderelasjon, og i markedsføringsøyemed. For markedsføring utføres det analyser basert på personopplysninger. Personene velges basert på følgende kriterier: siste kjøp, betalingsmåte eller kontosaldo, hvis du har en konto hos bonprix.
Alle prosesser for behandling av dine personopplysninger (som innhenting, behandling og overføring) skjer hos oss ​i henhold til gjeldende lovbestemmelser. Opplysninger som trengs til markedsføring og videreutvikling av bestillingsopplegget vil beholdes.

På www.bonprix.no brukes det sosiale plugins fra Facebook for å gi nettbutikken et mer personlig utseende. Dette gjelder blant annet liker-knappen (også kjent som Like-knappen). Det er en funksjon levert av det amerikanske selskapet Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA).

Når du besøker en side på www.bonprix.no som inneholder en slik sosial plugin, etablerer nettleseren din en forbindelse til Facebook og innholdet lastes inn av Facebook. Facebook kan dermed potensielt spore ditt besøk hos www.bonprix.no, også selv om du ikke aktivt bruker funksjonen.
Hvis du har en Facebook-konto, kan du bruke en slik sosial plugin for å dele informasjon med vennene dine. bonprix kan ikke påvirke innholdet i sosiale plugins, eller overføringen av informasjon.
bonprix overfører anonymiserte e-postadresser til Facebook å regulere reklame på Facebook-kontoen anonymt. Her kan du motsette deg en anonymisert overføring av din e-postadresse.

På Facebook-nettstedet finner du detaljert informasjon om i hvilken grad, hvordan og til hvilke formål opplysningene dine behandles. Du finner også mer informasjon om dine rettigheter og innstillingene du kan gjøre for å beskytte dine opplysninger
Informasjon om personvern fra Facebook finnes på www.facebook.com/about/privacy/

Som kunde hos bonprix har du rett til å motta informasjon om dine lagrede personopplysninger og hvordan informasjonen brukes én gang i året.
Hvis du ikke vil at informasjonen skal brukes til direktereklame eller hvis du vil rette noen opplysninger, skriver du til:

bonprix Handelsgesellschaft mbH
c/o Direct House Oslo AS
Postboks 73
0614 Oslo

E-post: service@bonprix.no

Informasjon om Internettverktøy

Nyhetsbrev

For at vi alltid skal kunne forbedre vårt nyhetsbrev, inneholder den en funksjon som varsler oss når du åpner nyhetsbrevet.
Du som abonnerer på nyhetsbrevet vårt kan når som helst avbryte denne funksjonen ved å sende en e-post til service@bonprix.no


Produktanbefalinger via e-post

Som kunde hos bonprix vil du jevnlig motta produktanbefalinger fra oss via e-post. Disse produktanbefalingene sendes ut enten du abonnerer på nyhetsbrevet eller ikke. Når vi gjør dette, følger vi lovbestemmelsene strengt. Vi bruker e-postadressen du har oppgitt i forbindelse med kjøpet ditt for å markedsføre egne produkter, som ligner på dem du allerede har kjøpt hos oss ​i en tidligere bestilling. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket til å motta slike produktanbefalinger ved å sende en e-post til service@bonprix.no

Nettsporing
Google Analytics

Dette nettstedet bruker Google Analytics, et nettanalyseverktøy fra Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker informasjonskapsler, dette er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din og som muliggjør en analyse av hvordan nettstedet brukes. Informasjonen som informasjonskapselen innhenter om din bruk av nettstedet overføres normalt sett til en Google-server i USA og lagres der. Takket være en aktivert IP-anonymisering på nettstedet, vil IP-adressen din forkortes av Google i et EU-land eller et annet land som er part i EØS-avtalen. Kun i unntakstilfeller overføres hele IP-adressen til en Google-server i USA og forkortes der. På vegne av nettstedets eier vil Google bruke denne informasjonen til å vurdere din bruk av nettstedet, lage rapporter om nettstedets aktivitet, og tilby andre tjenester som omhandler bruken av nettstedet og Internett. IP-adressen som Google Analytics innhenter fra nettleseren din vil ikke bli assosiert med andre data fra Google. Du kan forhindre at informasjonskapsler lagres ved å angi spesifikke innstillinger i nettleseren din. Vær da oppmerksom på at du da muligens ikke kan bruke alle nettstedets funksjoner. I tillegg kan du forhindre at Google registrerer dataene (inkl. IP-adresse) som informasjonskapselen lagrer om dine besøk på nettstedet samt at Google behandler disse dataene, ved å laste ned og installere en plugin til nettleseren din via følgende kobling: [https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en].

Doubleclick by Google/Google Remarketing

Doubleclick by Google og Google Remarketing er tjenester fra Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»). Doubleclick by Google og Google Remarketing bruker informasjonskapsler for å vise deg relevant reklame. Nettleseren din får tildelt et anonymt ID-nummer for å styre hvilke reklameannonser som vises og vise hvilke annonser som åpnes. Disse informasjonskapslene inneholder ingen personopplysninger. Google og dets tilknyttede nettsteder bruker kun informasjonskapsler for å vise reklameannonser basert på tidligere besøk på våre nettsteder, og andre nettsteder på Internett. Informasjonen som innhentes ved hjelp av informasjonskapsler overføres til en server i USA og lagres der for evaluering. Google overholder datavernreglene i «US Safe Harbor»-avtalen og er registrert i det USAs Department of Commerce sitt «Safe Harbor»-program. Google sender bare data til tredjeparter basert på lovmessige forskrifter eller for behandling av bestillingsdata. Google sammenholder aldri dine opplysninger med andre data som innhentes av Google. Ved å bruke våre nettsider bekrefter du at dataene som Google samler inn fra deg behandles som beskrevet ovenfor, og til de nevnte formål. Du kan forhindre at informasjonskapsler lagres via innstillinger i nettleseren din. Vi ønsker å informere deg om at du i slike tilfeller ikke nødvendigvis vil kunne dra nytte av alle funksjonene på våre nettsider. Du kan også forhindre at Google bruker informasjonskapsler for å registrere informasjon om hvordan du bruker våre nettsteder og behandler denne informasjonen ved å utføre tilsvarende innstillinger via følgende kobling(https://www.google.com/settings/ads/). Alternativt kan du deaktivere disse informasjonskapslene på Digital Advertising Alliance-nettsiden på følgende kobling(https://www.aboutads.info/choices/).

Webtrends

På denne siden lagres anonymisert data ved hjelp av Webtrends Analytics, et nettanalyseverktøy fra Webtrends EMEA Acquisition Ltd. (www.webtrends.de). Disse data tjener som basis for analyse av brukeradferd. Det kan hende at informasjonskapsler brukes til dette formålet. Dette er små tekstfiler som lagres lokalt på den besøkendes PC og gjør at du gjenkjennes når du kommer tilbake til nettstedet vårt. Besøkendes IP-adresse forkortes av Webtrends før den lagres, noe som anonymiserer den.

NEXELLENT

Vår hjemmeside bruker målemetoden «NEXELLENT» fra Deutsche Post AG for levering av statistiske indikatorer for mediebruk på tvers av medier. I prosessen tilordnes din oppgitte leverings- eller fakturaadresse en såkalt mikrocelle fra Deutsche Post Direkt (Ø 6,6 husholdning), og dette referansenummeret lagres i kryptert form. I tillegg lagres en informasjonskapsel på PC-en eller en annen enhet du bruker. IP-adressen blir ikke lagret i prosessen og anonymiseres umiddelbart.

Ved hjelp av informasjonskapsler med en levetid på tre måneder registreres det hvilke nettsteder som bruker målemetoden NEXELLENT som du besøker ofte. Denne informasjonen samles så på basis av de førnevnte mikrocellene.

Målet med undersøkelsen er å bruke statistikk for å finne ut hvilken motiverende effekt fysisk reklame har på et nettsted. Rent konkret handler det om å undersøke hvor mange som en katalog (eller annet reklamemateriell) har blitt sendt til, eventuelt som besøkte det aktuelle selskapets nettsted. Individuelle brukere identifiseres aldri ved navn. Din identitet vil alltid være beskyttet.

Denne fremgangsmåten ble utviklet med tanke på personvernet, og har som bevis på dette fått et kvalitetsstempel for godt personvern fra EuroPriSe GmbH(https://www.european-privacy-seal.eu).

Du kan tilbakekalle databehandlingen via denne koblingen:
https://login.intelliad.de/nexellent-optout.php. Etter det lagres det en såkalt «reservasjonsinformasjonskapsel» på PC-en din. OBS! Hvis du sletter alle informasjonskapslene dine, slettes også denne informasjonskapselen. Hvis dette skjer, må du tilbakekalle din deltakelse i målemetode NEXELLENT på nytt.

adjust

Appen bruker bl.a. også analysemetoden «adjust» fra adjust GmbH. Til denne analysen bruker adjust den besøkendes IP- og MAC-adresser, disse brukes imidlertid kun i anonymisert form. Det er derfor ikke mulig å forbinde dem med en fysisk person. Den innhentede informasjonen brukes kun til å analysere funksjonen og bruken av appen ved å skape anonyme evalueringer. Analysen brukes kun til våre egne markedsundersøkelser samt for optimalisering og design av appen. Ved å bruke dette nettstedet / denne appen samtykker du til behandlingen av disse anonymiserte og lagrede data for analyseformålene beskrevet ovenfor, og for de tidligere nevnte formål. Retten til å lagre data kan når som helst tilbakekalles ved å sende en e-post til optout@adjust.com.

Hurra

På dette nettstedet lagres data om din bruksadferd på vårt nettsted for optimerings- og markedsføringsformål ved hjelp av teknologi fra Hurra Communications GmbH (www.hurra.com). Denne informasjonen brukes til å analysere besøkendes adferd og for å skape brukerprofiler under pseudonymer. Til dette brukes det informasjonskapsler, som gjør at en nettleser gjenkjennes når nettstedet besøkes neste gang. Brukerprofilen som hentes frem ved hjelp av teknologien fra hurra.com er imidlertid ikke tilknyttet pseudonyminnehaverens personopplysninger, med mindre personen uttrykkelig samtykker til det.

Besøkendes IP-adresser forkortes før de lagres, slik at det ikke er mulig å identifisere dem som en bestemt person og slik at brukerprofilen ikke lenger kan forbindes med IP-adressen.

Mer informasjon finner du i integritetspolicyn på hurra.com. Nettstedets besøkende kan når som helst tilbakekalle hurra.com sin rett til å innhente og lagre data via en opt-out.


Retargeting-teknologi

Dette nettstedet bruker retargeting-teknologi fra selskapene xplosion interactive GmbH og Criteo SA. Denne teknologien gjør det mulig for oss å rette direktereklame mot nettbrukere som allerede er interessert i vår butikk og våre produkter. Studier viser at innebygging av persontilpasset reklame relatert til personlige interesser er mer interessant for brukeren enn reklame som ikke har denne personlige forbindelsen. Ved retargeting skjer innebygging av reklamemateriell ved hjelp av en informasjonskapselbasert analyse av tidligere surfeadferd. Vi lagrer naturligvis ingen personlige data og retargeting-teknologien brukes med full overholdelse av gjeldende lovbestemmelser om personvern.

Når du besøker dette nettstedet, lagres små tekstfiler (informasjonskapsler) på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene har som oppgave å gjøre nettstedet vårt mer brukervennlig, effektivt og tryggere. Disse filene tillater for eksempel at informasjonen som vises på siden stemmer overens med dine spesifikke interesser. Det eneste formålet er altså å tilpasse tilbudet til kundens ønsker på best mulig måte og gjøre surfing hos oss ​så behagelig som mulig.

Du kan tilbakekalle samtykket til denne helt anonyme analysen av din surfeadferd som utføres av retargeting-tjenesteleverandøren via følgende koblinger:

https://www.xplosion.de/so-funktionierts/opt-out.html

http://www.criteo.com/privacy/

Du kan selvfølgelig stille inn nettleseren din slik at informasjonkapslene våre ikke lagres på harddisken din i fremtiden, eller også at allerede lagrede informasjonskapsler slettes. Deaktivere informasjonskapsler:

I Internet Explorer:

 1. Klikk på «Verktøy» og velg «Alternativer for Internett».
 2. Klikk på fanen «Personvern».
 3. Nå kan du endre sikkerhetsinnstillingene for Internett. Her angir du om du vil lagre informasjonskapsler i det hele tatt, og i så tilfelle hvilke informasjonskapsler som tillates og hvilke som skal blokkeres.
 4. Bekreft innstillingene dine med «OK».

I Firefox:

 1. Klikk på menysymbolet og velg «Innstillinger».
 2. Klikk på «Personvern».
 3. Velg alternativet «Bruk egne innstillinger for historikk» i rullegardinmenyen.
 4. Nå kan du angi om informasjonskapsler skal lagres og eventuelt hvor lenge informasjonskapslene skal oppbevares. Du kan også legge til unntak for nettstedene som du eventuelt aldri vil tillatte informasjonskapsler for.
 5. Bekreft innstillingene dine med «OK».

I Google Chrome:

 1. Klikk på Chrome-menyen i nettleserens menylinje.
 2. Velg «Innstillinger».
 3. Klikk på «Vis avanserte innstillinger».
 4. Under kategorien Personvern, klikker du på «Innholdsinnstillinger».
 5. I kategorien Informasjonskapsler kan du angi følgende innstillinger for informasjonskapsler.
  • Slette informasjonskapsler
  • Blokkere informasjonskapsler som standard
  • Tillate informasjonskapsler som standard
  • Slette informasjonskapsler og nettsteddata når nettleseren lukkes
  • Tillate unntak for informasjonskapsler for visse nettsteder eller domener

I Safari:

 1. Gå til «Innstillinger» og velg «Safari».
 2. Under emnet «Personvern» finner du alternativet «Blokker alltid» under punktet «Blokker informasjonskapsler».

Du kan imidlertid bare dra full nytte av og bruke noen av de mest interessante funksjonene på bonprix.no ved å akseptere våre informasjonskapsler. Når du legger et produkt i handlekurven leser for eksempel serveren vår koden fra informasjonskapselen, og vil dermed huske at artikkelen hører til i handlekurven din. Hvis du etter shoppingturen hos bonprix.no besøker andre nettsteder og så kommer tilbake til nettstedet vårt, vil handlekurven din fortsatt være fylt. Denne tjenesten er kun mulig med informasjonskapsler. Vi anbefaler derfor at du godtar lagring av informasjonskapsler i nettleseren din.

Forebygging av svindel

For å unngå svindel benytter vi oss av tjenester fra Risk.Ident GmbH i driften av nettstedet vårt. Risk.Ident lagrer og bearbeider data ved hjelp av informasjonskapsler og andre sporingsmetoder, for å undersøke brukerens enhet og andre data om bruken av nettstedet. Det skjer ingen tilordning til en bestemt bruker i forbindelse med dette. Så snart IP-adresser lagres av Risk.Ident utføres det kryptering.

Risk.Ident lagrer data i en database for å forhindre svindel. I databasen lagres også dataene som vi har sendt til Risk.Ident om enheter som allerede har blitt utsatt for (forsøk på) svindel når de ble brukt. Selv her skjer det ingen tilordning til bestemte brukere.

Når du bestiller på våre nettsider, hentes det inn en risikovurdering av brukerens enhet fra Risk.Ident-databasen. Dette risikovurderingen av sannsynligheten for et svindelforsøk tar blant annet hensyn til om enheten har koblet seg til Internett fra ulike tjenesteleverandører, om enheten ofte fremviser ulike georeferanser, hvor mange transaksjoner som har blitt utført gjennom enheten, og hvorvidt det brukes en proxy.

Innebygging av sosiale plugin-programmer / reklame på sosiale nettverk:

På bonprix.no bruker vi sosiale plugin-programmer fra Facebook og Google for å gjøre nettbutikken vår mer personlig. For slik personlig utforming bruker vi bl.a. Facebooks «Liker»-knapp og «Google +»-knappen. Det handler om tilbud fra de amerikanske bedriftene Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) og Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA).

Når du besøker en side på bonprix.no som har en slik plugin, oppretter nettleseren din en direkteforbindelse til Facebook eller Google og innholdet lastes inn fra disse sidene. Dine besøk på forskjellige bonprix.no-sider kan dermed muligens spores av Facebook og Google, selv om du ikke bruker funksjonen aktivt. Hvis du har en konto på Facebook eller hos Google, kan du bruke et såkalt sosialt plugin-program for å dele informasjon med vennene dine. bonprix.no har ingen innflytelse på innholdet i disse plugin-programmene eller på informasjonsoverføringen.

bonprix formidler anonymiserte e-postadresser til Facebook for et anonymt utvalg av reklame til Facebook-kontoer. Du kan tilbakekalle overføringen av anonymiserte e-postadresser her.

Facebook og Google har detaljert informasjon om omfang, type, hensikt og videre behandling av dine data på sine nettsider. Her finner du også mer informasjon om dine rettigheter og innstillingsalternativer for personvern.

Facebooks datapolicy https://www.facebook.com/about/privacy/
Googles personvernspolicy https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/

Bruk av informasjonskapsler (cookies):

På forskjellige sider bruker vi informasjonskapsler (cookies) for å utforme besøket på vår webside på en attraktiv måte og for å muliggjøre bruken av bestemte funksjoner. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din. De fleste av de informsjonskapslene vi bruker, slettes fra harddisken din igjen når nettleseren lukkes (såkalte midlertidige informasjonskapsler). Andre informasjonskapsler forblir på datamaskinen og gjør det mulig for oss å kjenne den igjen neste gang du besøker oss (såkalte faste informasjonskapsler). Våre partnerforetak får ikke ta del i, behandle eller bruke personrelaterte opplysninger ved hjelp av informasjonskapslere via vår hjemmeside.